Loading

hello@totaalautoconcept.nl

Ma-Vrij: 9:00 – 17:00

Ma-Vrij: 9:00 – 17:00
Maak direct een afspraak

Top 5 beste auto’s voor tuning doeleinden

Top 5 beste auto’s voor tuning doeleinden

In dit artikel rangschikken we de populairste en herkenbaarste auto’s die zich hebben bewezen als ideale tuners.

De term tuner wordt vaak geassocieerd met JDM auto’s, en dat is niet voor niets. De meeste tuners stammen uit het gouden tijdperk van JDM’s – de jaren ’90. In deze periode, die liep tot 2005, beleefde Japan een economische boom en moesten de in het land geproduceerde auto’s zich houden aan een concurrentieverbod dat de Gentlemen’s Agreement werd genoemd.

Dit betekende dat autofabrikanten een manier moesten vinden om hun auto’s zo concurrerend mogelijk te maken zonder de 276 pk-grens te overschrijden. De fabrikanten streefden er dus naar hun auto’s betaalbaarder te maken met motoren die steviger en competenter waren dan nodig, en die gemakkelijk konden worden getuned om aanzienlijk meer vermogen te produceren.

Hoewel de meest iconische en ideale tuners vaak JDM’s zijn, is dit niet altijd het geval. In dit artikel rangschikken we de meest populaire en herkenbare auto’s die zich als ideale tuners hebben bewezen. Dus, als je benieuwd bent welke auto’s onze lijst hebben gehaald, lees dan verder.

1 HONDA CIVIC

Dit betekent dat het verbeteren van de prestaties van je Civic zo eenvoudig kan zijn als het aansluiten op een laptop of computer. Vergeleken met andere sportauto’s is de Civic betaalbaar en alomtegenwoordig. Onderdelen zijn altijd verkrijgbaar en er zijn veel turboversies die wachten om getuned te worden.

2 Mitsubishi 3000GT

Het eerste GTO-model was zijn tijd ver vooruit en bevatte geavanceerde technologie, zoals een verstelbare spoiler, uitlaat, pop-up koplampen en zelfs een actief aerodynamisch systeem. Voor latere modellen werd de GTO lichter, betaalbaarder en esthetischer (ten koste van sommige technologische snufjes).

Dit maakte het echter een zeer aantrekkelijke tuner keuze. Zeker gezien zijn relatief korte productierun die volledig eindigde in 2000, waardoor het een zeldzame en begeerlijke tuner werd.

Auto’s Voor Tuning Doeleinden

3 VOLKSWAGEN GOLF

Als je voor de GTI-versie kiest, krijg je nog meer vermogen en prestatiekenmerken rechtstreeks uit de fabriek, terwijl de R-versie de koning te rijk is. Wat hem anders maakt dan de meeste auto’s op deze lijst is zijn Duitse afkomst.

Dit betekent dat de Golf, voor een compacte sportster, een gebruiksvriendelijker en luxueuzer interieur heeft (afhankelijk van de uitvoering), en een comfortabele rit biedt. Vaak worden Golfjes getuned met Wagner intercooler systemen zoals te verkrijgen bij ExtremeCarstyling.nl

4 NISSAN 240SX

De 240SX kwam lichtgewicht uit de fabriek, met een achterwielaangedreven aandrijflijn, met een perfecte balansverhouding om te driften. Met een paar tweaks wordt de toch al opwindende JDM auto een opwindende tuner die ideaal is om te driften.

Dit is de reden waarom, door de jaren heen, de kosten voor de aanschaf van een van deze aanzienlijk omhoog geschoten, vaak aangeduid als “drift tax.”

5 Mitsubishi Lancer Evolution

In tegenstelling tot de 2.5L motor van de Subaru WRX STI, wist de Lancer vast te houden aan zijn oorspronkelijke 2.0L motor die op de een of andere manier toch nog iets meer vermogen produceerde dan zijn tegenhanger.

De Lancer Evolution bood ook een aantrekkelijk design en, ondanks dat hij in dezelfde sportsedan niche zat, een heel andere rijervaring dan de STI. Dit veroorzaakte een voortdurende rivaliteit tussen Mitsubishi en Subaru en resulteerde in een uiteenlopende mening van liefhebbers over welke auto nu echt beter is.

Helaas werd de Evolution stopgezet in 2015 met de Final Edition Lancer Evolution X geproduceerd als een send-off van de iconische sportsedan.

Sjoerd