Loading

hello@totaalautoconcept.nl

Ma-Vrij: 9:00 – 17:00

Ma-Vrij: 9:00 – 17:00
Maak direct een afspraak

Bekijk de mogelijkheden van een private lease auto

Bekijk de mogelijkheden van een private lease auto

Wanneer je een nieuwe auto nodig hebt of wil kopen, zijn er mogelijkheden genoeg. Je hebt vandaag elektrische auto’s, wagens die op benzine of diesel rijden en ook hybride wagens worden steeds meer populairder. Daarnaast heb je enorm veel opties in alle prijsklassen. Zo zie je de SUV tegenwoordig vaker in het straatbeeld. Wanneer het aankopen van een nieuwe wagen te duur is, kan het concept van private lease misschien interessant zijn.

Wat is private leasing?

De formule van een private lease is eigenlijk heel eenvoudig. In plaats van een auto te kopen, huur je het. De meeste contracten zijn voor een paar jaar waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt. Meestal zit bij dit contract de belastingen, het onderhoud en de verzekeringen al inbegrepen. Omdat het concept van private leasing steeds populairder wordt, zijn er ook meer en meer mogelijkheden in het autogamma. Je kan kiezen uit verschillende types en merken van wagens zoals een SUV of een break.

Waar moet je zeker op letten bij private leasing?

Een van de voordelen van private leasing is dat de leasingmaatschappij zich bekommert om alle administratieve zaken.  Ze zorgen voor onder meer de registratie van de wagen en brengen de verzekering in orde. 

De meeste contracten hebben een looptijd van vijf jaar. Deze duur geeft je vaak ook de goedkoopste prijs. Wil je liever maar twee of drie jaar? Dat is ook mogelijk, maar daar staat dan een hogere maandprijs tegenover. Daarnaast moet je goed nakijken wat er allemaal in het contract is inbegrepen. Zoals hierboven is dat meestal de belastingen, het onderhoud en de verzekeringen. Vaak zijn er ook nog andere zaken inbegrepen zoals pechbijstand of herstellingen, maar dat moet je zeker navragen wanneer je contracten gaat vergelijken. 

Belangrijk om op voorhand te weten is ook hoeveel kilometer je mag rijden per jaar. Ook dat wordt op voorhand vastgelegd in het contract. Een standaard contract gaat meestal uit van 10.000 kilometer per jaar. Meer kan natuurlijk altijd, maar ook dat gaat gepaard met een hoger maandbedrag. Wanneer je over het vastgelegde aantal kilometer gaat per jaar, moet je daar ook voor bij betalen. Dit is vaak tussen vijf en vijftien cent per kilometer, wat een kostelijke zaak kan worden. Hou dit dus zeker in het achterhoofd bij het vastleggen van het aantal kilometer. 

Hou er ook rekening mee dat je je wagen op het einde van je lease periode in perfecte staat moet inleveren. Bij je eigen auto zal je misschien niet snel geneigd zijn om voor een kras of een deukje naar de garage te gaan. Bij een lease auto is dit dus wel verplicht. Op eigen kosten weliswaar.

Een private lease is niet voor iedereen een interessante optie. Belangrijk is je zeker goed te informeren! 

Sjoerd